vrijdag 2 november 2012

Rekeningen uit de woestijn

 
Het leven is vol keuzes.
Dat geldt voor u en mij, dat geldt ook voor de gemeente Hoogeveen.
De gemeente Hoogeveen wil in tijden van crisis groots en meeslepend leven en dat mag natuurlijk.
Dat er aan groots en meeslepend leven een behoorlijk prijskaartje zit, wordt er niet bij verteld maar het is een feit.
Er worden in Hoogeveen continu beslissingen gemaakt op basis van vage aannames die niet of nauwelijks maar altijd vol, op niks gebaseerd, optimisme worden genomen.
Met het grootste gemak worden leningen aangegaan voor projecten waarvoor onze kinderen nog jarenlang zullen moeten bloeden. Er wordt dus niet eerst gekeken of er ergens geld voor is, nee, er wordt geld geleend en dan zien we later wel weer. De rekening doorschuiven naar de komende generatie noemen we dat en het gebeurt in Hoogeveen met de regelmaat van de klok.

Grote infrastructurele projecten worden op stapel gezet terwijl het reguliere onderhoud aan de wegen meer en meer achterstand op loopt. Het is wachten op de eerste ongelukken. Als het kalf verdronken is, heeft Hoogeveen zelfs geen geld om de put te dempen maar wel een Vliegveldweg.
De parkeergarage is ook al een project waar vermoedelijk de opbrengsten veel hoger worden ingeschat dan ze ooit zullen worden. De gemeente bepaalt, de burger betaalt.
Over de biomassacentrale a la Hoogeveen wil Margien het niet eens meer hebben. Dat we hiermee afstevenen op een zoveelste debacle is wel duidelijk en dat de informatie omtrent deze zaak ronduit ondoorzichtig is geweest is nog veel meer duidelijk. Alles voltrekt zich, voor de burger, in absolute schimmigheid.
En wie is er ooit op het idee gekomen om een Topsporthal in Hoogeveen neer te zetten?
Voor die twee topsporters die we hebben mag er grof betaald worden.
Niet alleen door de Hoogeveense burger maar ook bijvoorbeeld door de leerlingen van RSG Wolfsbos.
In plaats van te kunnen sporten in hun eigen sporthal, wordt die nu gesloten en mogen de pubers in grote groepen tegelijk de Mr. Cramerweg oversteken om daar misschien nog een gymles van 20 minuten te kunnen hebben.
Sporten is alleen belangrijk voor kinderen van het Roelof van Echten maar de Wolfsbossers kunnen best met wat minder toe.
Heeft u trouwens wel eens een grote groep pubers over de weg zien fietsen? Je houdt je hart vast. Maar goed, zorgplicht voor de kids die moeten oversteken, zit er niet in bij de PvdA, het CDA en de VVD. Nee, topsport, dat is goed, topsport moet! Voor wie?
En wie betaalt?
En hoe lang zal er nog betaald mogen worden?
Dat de huidige jongeren het een stuk zwaarder zullen krijgen dan de dertigers en veertigers van nu, is wel duidelijk.
En het is volstrekt onverantwoord de rekening van allerhande projecten, waar niemand op zit te wachten, maar door te schuiven naar de jongeren van nu en de volgende generatie.
Triest dat er geen kritische jongeren in de gemeenteraad te vinden zijn.
Zij betalen het gelag voor het wanbeleid van de afgelopen jaren.
Het is terecht dat de kleine partijen als Transparant Hoogeveen, GroenLinks en SP hier constant aandacht voor vragen.
Helaas lijken ze roependen in de Hoogeveense woestijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten