maandag 18 maart 2013

Mensenmensen!

Een blog geschreven voor Radio Hoogeveen, Ontbijt met Politiek Geruis op 16 maart 2013. Deze uitzending werd volledig ingevuld door Bianca Behr van de SP, raadslid van het jaar 2012.




Nu wij als SP de komende tijd maar liefst 3 wethouders zullen leveren voor het College van de gemeente Hoogeveen, breken er heilzame tijden aan. En dat zult u merken aan ons Collegeprogram dat wij hier met gepaste trots presenteren.
Als Socialistische Partij willen we Hoogeveen opstuwen in de vaart der gerechtigheid.
Want, waarlijk, wij leven in duistere tijden.

Wie zijn ogen niet open heeft en nergens over praat is een dwaas, wie lacht heeft het verschrikkelijke nieuws nog niet gekregen.
Wat zijn dit voor tijden waarin we niemand meer kunnen vertrouwen, waarin het ieder voor zich is en niemand voor ons allen?
Het is waar, wij wethouders hebben gemakkelijk praten, wij hebben tenminste nog werk. Maar geloof ons, dat is louter toeval. Niets van wat wij doen geeft ons het recht het lijf vol te vreten en er maar wat op los te graaien.
Hoe kunnen wij eten en drinken terwijl we weten wat onze ouderen, zieken en werkzoekenden wordt aan gedaan? Terwijl we weten hoe extreem de controle door de overheid is, terwijl we weten hoe vreselijk uw rechten zijn ingeperkt?
En toch eten we en drinken we ook al kunnen we weinig doen maar we weten zeker dat de graaiers, dankzij ons, een heel stuk minder rustig op hun plek zaten en zullen zitten.

Nee, de SP is niet sterk. Wij stonden vrijwel alleen bij Bethesda en bij de Grittenborgh. Toch wisten wij ons altijd door u gedragen.
Soms leek het alsof er alleen maar onrecht was en u met geen stok tot opstand te bewegen was. Soms leek het alsof onze gezichten alleen maar zuur konden kijken door onze woede om alle laagheid. Soms overschreeuwden wij onszelf zo dat u wel doof moest worden. En ja, wij die van Hoogeveen een vriendelijke woonplaats wilden maken, waren in het vuur van de strijd zelf niet altijd even vriendelijk.
Maar toch, onze strijd bleef niet onopgemerkt en de vele stemmen uit Hoogeveen hebben onze partij danig versterkt.
Ondanks dat veel mensen vinden dat er van de overheid niks meer te verwachten valt en het zover gekomen is dat alleen de mens nog een helper kan zijn van een mens, hebben jullie aan ons gedacht met welwillendheid.

Voorwaarts, Hoogeveen, voorwaarts wat ons sterk maakt is de daad!
Met trots presenteren wij u ons collegeprogram:
1- Stenen kun je niet eten maar cultuur verheft het volk. Het Podium en Scala blijven. Muziek, theater en volkszang in buurthuizen en op straat.
Na een week van troost'loos sloven
Trekt naar buiten met gezang!

2- Volkstuinen komen er in iedere wijk ter bevordering van binding met de natuur en eigen kracht:
Zagen wij de zonne schijnen
Over bloemen, over gras
Konden wij toch nooit geloven
Dat dit waarlijk 't onze was

3- Nu door slechte werkomstandigheden het drankgebruik onder arbeiders sterk is toegenomen wordt iedere geheelonthouder herkenbaar aan een blauwe knoop. Ook al zijn alle arbeiders gelijk, zij zijn iets meer gelijk dan anderen. Geen gekruip, geen gezuip!

4- Kennis verheft het volk: in Hoogeveen wordt het algemeen plat Oveens volledig afgeschaft. Plat Oveens staat de kennis van algemeen beschaafd Nederlands in de weg en daarmee ook kennis. Een kwalijke zaak want kennis is macht.

5- En, natuurlijk, werk werk werk!

Al met al een mooi collegeprogram: door de mens, voor de mens. Een teken van hoop.
Want waarlijk, wij leven in duistere tijden.
Was getekend,

UW wethouders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten