zondag 24 maart 2013

Enkelbandjes

Er wordt wel eens gezegd dat er meer criminelen buiten de gevangenis rondlopen dan erin zitten. En dat is natuurlijk helemaal waar.
In ieder geval: de criminelen die buiten de gevangenis aan de touwtjes trekken, richten aanmerkelijk veel meer schade aan dan de gemiddelde crimineel.
Tel alle emotionele en financiële schade die onze bestuurders aanrichten eens bij elkaar op en de gemiddelde crimineel is daarbij vergeleken een engel.
Er wordt op alle fronten een potje van alles gemaakt.
Paniekvoetbal zonder enige visie.
De VVD die er zelfs maar even over na durft te denken om 2400 van de 3700 medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen op straat te zetten!
Hoezo dan?
Is dat DE manier om onze penitentiare inrichtingswerkers te motiveren hun werk goed en integer te blijven doen? Een baas die zo met haar personeel om gaat kan rekenen op verzet, al dan niet onderhuids of in het geniep. En dat terwijl we juist in de gevangenis goed en gemotiveerd personeel nodig hebben.
De VVD die ijskoud beweert dat TBS-ers rustig twee jaar minder lang behandeld kunnen worden met als enige motivatie geld, geld, geld.
We kunnen veel over de TBS zeggen, maar van alles wat je met geesteszieke gedetineerden kunt doen, is de TBS nog het meest humane. Maar goed, misschien moet de VVD toch eens gaan overwegen hopeloze gevallen gewoon af te schieten.
En neem gelijk even alle andere onproductieven  mee en het komt helemaal goed.
Levert fijn centjes op, of niet dan?

En, o ja, nu we het er toch niet over hebben:
wat mij betreft mogen alle streepjespakkende, luchtproducerende bobo's per direct naar huis, compleet met enkelband.
Ook excuusmutsen als Dijksma, Bussemaker, Schultz en al die andere leeghoofdige mantelpakjes mogen graag een bandje aangemeten krijgen. Is het ooit iemand opgevallen welke zinnige opmerkingen uit hun gestifte mondjes komen? Nee, nee, nee, driewerf neen! Er komt helemaal niks zinnigs uit. Is er iemand die maar 1 diepe gedachte van de heer Opstelten kan noemen? Eentje maar?
Kamp? Iets met onderbouwing mbt Groningen?


Goed, allemaal naar huis dus. Compleet zonder netwerk. Niks geen internet. Contactverbod voor alle golfbaanconneksies.
En dan, als kers op de slagroom, natuurlijk, werk werk, werk. Schoffelen, gratis, samen met al die andere uitkeringstrekkers. Van 9 tot 5 in het plantsoen. Daar hebben we als samenleving een heel stuk meer aan. Dan gebeurt er tenminste iets. Iets positiefs, iets meetbaars, iets waarvan we opknappen. Pol Pot zou echt wonderen kunnen verrichten in Nederland. (Oeffff.... dat had ik nou niet moeten zeggen....)

En de economie dan?
Margien zegt, niet gehinderd door enige kennis van zaken: niets meer aan doen.
Zelfs de crisis in de jaren 80, toen de CDA-drankorgel Lubbers ons land poogde te besturen, is voorbij gegaan ondanks de draconische maatregelen van ons toenmalige bestuur.
Als rechtgeaarde liberaal zegt Margien: laat de markt haar werk maar doen.
Als socialist zegt Margien: maar ondertussen wel op de kleintjes letten.

Het komt goed. Maar wel even eerst alle maar dan ook alle streepjespakken en mantelpakjes een bandje aandoen. Muilkorfje mag ook.

2 opmerkingen:

  1. Wat een 'gemakkelijke' column zeg... lekker politici bashen... :-( Wie hebben al die waardeloze politici ook alweer gekozen? Owww ú..! ;-/

    Bedenk dat om onze problemen op te lossen, we slechts een beroep kunnen doen op 1 beroepsgroep, inderdaad: politici. Kies dus verstandige mensen, met het vizier op de toekomst en niet types gedreven door populisme en de waan van de dag.

    Elk land krijgt de politici die het verdient. En over dat liberale: privatiseer alleen dat waar echt markt voor is, en laat primaire, collectieve behoeften ALTIJD in overheidshanden. Inderdaad, zoals veiligheid, zorg, energie, sociale woningbouw... (vrij naar Adam Smith 1729 - 1790, moraalfilosoof, econoom en een van de grondleggers van het liberalisme)

    Gerard Fidom

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad Gerard, we hebben dit alles over onszelf uitgeroepen en nu mogen we op de blaren zitten. Straks nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het zijn boeiende tijden.

    BeantwoordenVerwijderen