dinsdag 26 maart 2013

Die enkelband past velen

De blog over enkelbandjes voor onze politici heeft nogal wat teweeg gebracht. En terecht natuurlijk want met de onjuiste mensen op de juiste plaats kunnen we geen oorlog winnen, laat staan een land uit een economische crisis halen.

En ja, hardwerkende politici die uit welke overtuiging dan ook menen hun werk naar eer en geweten te doen zonder zich te laten leiden door persoonlijk gewin en met een open oog voor het grote geheel van de samenleving, kunnen altijd rekenen op Margiens'warme waardering.
Hierbij een aai over de bol voor al die harde werkers. Het zijn er velen en ze staan zelden in de spotlights.
Alles draait om kennis, inzet, visie en de wil om oplossingen te zoeken die zo goed mogelijk zijn voor ons land, dus niet alleen maar fijne oplossingen voor ondernemers.

En nee, Margien zal het nooit warm krijgen van mensen die juist dankzij het ontbreken van competenties een plek in ons bestuur krijgen en zo een speelbal zijn van allerhande lobby's. 
De niet-aflatende bescherming die minister Schippers biedt aan de drank, sigaretten en verzekeringsboeren geeft aan dat zij hogere goden dient dan onze volksgezondheid.
Een Schultz die ijskoud weigert de wegbebording zo aan te passen dat mensen er ook iets van snappen, domweg omdat iedere overtreding de kassa laat rinkelen.
Een Kamp die het goedkoper vindt Groningen terug aan de zee te geven....
En Teeven en Opstelten?
Zij zijn er niet om onze veiligheid te vergroten. Het blijkt echt helemaal nergens uit dat dat hun doel is.
Het enige wat wij zien is dat de burger steeds meer gecontroleerd wordt en steeds minder rechten krijgt, zogenaamd omdat dat de wereld veiliger maakt. Hoe dom ben je als je zoiets gelooft?
Dankzij deze crimefighters wandelen er straks meer mensen met enkelbandjes naar hun dwangarbeid dan er ooit aan blauw te zien zal zijn.
Kosten van een enkelbandje? Iets tussen de 50 en 70 euro.... hoezo, goedkoop?

Dankzij deze crimefighters komt er straks een private gevangenis in onze achtertuin. Heel fijn.
Zo'n private onderneming is er wel om winst te maken he....
Zeg maar: er moet een fijn verdienmodel aan vast zitten.
Iets van: veel centjes naar de o zo competente bestuurders en ondertussen de mensen die het werk moeten doen, de inrichtingswerkers en alle andere handen aan de bouten, zo beroerd mogelijk betalen tegen zo triest mogelijke arbeidsvoorwaarden.
En dan maar hopen dat deze mensen positief en gemotiveerd hun zware werk blijven doen.
Tja, liefde moet wel altijd van twee kanten komen. Ook in een private onderneming en al helemaal als het gaat om zorg en bewaking van onze gedetineerden. Het is een zware klus.

Hebben we het al over gedetineerden gehad? Natuurlijk niet. Het interesseert ons allemaal geen hol dat het gros van deze mensen een psychiatrische stoornis heeft. We duwen gewoon twee op een cel en hopen er het beste van. Alsof het beesten zijn.Of gaat het helemaal niet meer over zorg voor de zwaksten uit onze samenleving?
Want dat zijn ze wel: het  afvoerputje.
Dumpen maar?
Nog gekker maken dan ze al zijn?

Voorlopig mogen van Margien dit soort bestuurders de enkelband om.
En dat niet alleen.
Want ook al hebben ze tot nu toe geen enkel positief meetbaar resultaat binnengehaald, het zijn natuurlijk wel ONZE bestuurders.
ONZE helden.
WIJ hebben ze gekozen, vermoedelijk omdat een groot deel van ons net zo is of wil zijn als degenen die boven ons zijn gesteld.
Opportunist tot in de kist.
Die enkelband past velen van ons.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten