zaterdag 6 oktober 2012

Opstand van de braven maar dan anders

Ze waren er vandaag allemaal.
De zieken.
De zwakken.
De ouderen.
De jongeren.
De hoogbegaafden.
De laagbegaafden.
Zwart, wit, bruin.

Ze waren er allemaal. Ze hebben allemaal hun handtekening gezet voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis Bethesda.
Het was niet een beetje opvallend maar heel opvallend: veel van de mensen die vandaag voor Bethesda hebben getekend, hebben nog nooit van hun leven ergens tegen geprotesteerd want, och, je kunt er toch niks aan doen... de hoge heren doen maar wat.... we hebben niks in te brengen.
Maar vandaag waren ze er wel. Gezien de grote toeloop bij de stand waar handtekeningen gezet konden worden, leek het wel een opstand der braven. Maar dan wat anders, natuurlijk.
De mensen hebben getuigd van moed en hoop.
Misschien wel hoop tegen beter weten in, maar toch.....
Een bijzonder fenomeen.

Waar mensen het vertrouwen in de politiek vrijwel volledig hebben verloren, trekken ze nu de macht weer naar zich toe en geven ze tekenen af waar de zittende macht maar beter goed naar kan luisteren.
Duizenden mensen hebben vandaag in de Hoofdstraat middels hun handtekening een statement gemaakt: tot hier en niet verder!
Wezenlijk waren de mensen ook gewoon woedend over de gang van zaken rond Bethesda. Gegriefd over wat er zomaar kan gebeuren met hun ziekenhuis.
Nu gaan we kijken wat er met al die handtekeningen gaat gebeuren.
Er zijn  genoeg handtekeningen verzameld om Leveste Achmea en alle andere betrokken organisaties ervan te doordringen dat Hoogeveen echt niet zonder volwaardig ziekenhuis kan.

Hoop moeten we houden.
Of niet dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten