zaterdag 9 november 2013

Waterpijpje? Of liever een luchtballon?


Of het anders gaat worden na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014?
Vast wel. Maar beter?
Margien houdt haar hart vast.
Voorlopig lijkt het enige mooie het nieuwe watertappunt dat met behulp van de organisatie Join the Pipe in de Hoofdstraat geplaatst wordt voor het luttele bedrag van 7500 euro., Als gevolg van de plaatsing van deze waterpijp zal niet alleen de Hoofdstraat vollopen met toeristen maar ook gaat een deel van de opbrengst van de waterpijp naar drinkwaterprojecten in het buitenland. Heel prachtig allemaal.

Zolang er nog geen pijp in de Hoofdstraat is, lurkt Margien nog maar eens aan haar eigen pijpje.
Al lurkende krijgt ze visioenen over hoe het Hoogeveense politieke landschap eruit zal zien na de verkiezingen op 19 maart.
Zijn er eigenlijk nog burgers in Hoogeveen die vertrouwen hebben in de Hoogeveense politiek?
Hebben ze het gevoel dat er mensen in de raad zitten die ter zake kundig zijn of zullen we ook in 2014 geconfronteerd worden met raadsleden die a la Henk-het-is-oorlog-Reinders te pas en te onpas roepen: Werk,werk,werk! Terwijl ze weten dat de gemeente nauwelijks bij machte is om iets te doen aan het creëren van daadwerkelijke arbeid? Nee, Henk-werk-werk-werk-Reinders denkt nog steeds dat je als gemeente werk maakt door middels social return bij aanbestedingen van werkgevers te verwachten dat ze in plaats van reguliere werknemers uitkeringsgerechtigden aannemen. Tja, zoiets is geen werk maken maar verdringing. Henk-het-is-oorlog-Reinders begrijpt daar niks van. Maar het klinkt goed, als een hol vat voor de bühne, dat wel.
Hoe hard moet Henk-het-is-oorlog-Reinders straks wel niet schreeuwen wanneer ijskoud ons ziekenhuis wordt geminimaliseerd tot eerste hulp post?
Margien moet van de gedachte alleen al even fors aan de pijp trekken.

Dat het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen gaat voor raadsleden met kwaliteit spreekt voor zich. Maar stel dat het CDA veel stemmen gaat krijgen en twee wethouders mag leveren dan wordt dus Hetty Bouius de fractievoorzitter. Is dat een worst-case-scenario of een ramp? Op grond van welke kerncompetenties is dit totale nietszeggende immer kreunende en steunende raadslid zo hoog op de lijst gekomen? Nee, het is een absolute luchtballon en Margien hoopt dan ook dat de kiezers in Hoogeveen deze ballon snel doorprikken.

Dan schuiven we even door naar een andere ballon. Gemeente Belangen. Heeft iemand ooit de toegevoegde waarde van deze partij kunnen ontdekken? Onder de bezielende leiding van Jan-ik-ben-niet-populistisch-Steenbergen kwamen ze met een motie om maar even een half miljoen extra aan bezuinigingen op het bordje van de Tamboer en de bibliotheek neer te leggen om zo de bezuinigingen op de sport te niet te doen. Het voorstel bleek dermate geniaal en goed onderbouwd dat helemaal niemand in de raad iets begreep van het hoe en waarom van dit voorstel en Margien had zelfs even het idee dat Jan Steenbergen zichzelf niet eens begreep. Nee, met dit soort partijen kunnen we de oorlog winnen. Had Gemeente Belangen voorgesteld om eens te onderzoeken of de verhoging van de sporttarieven niet beter trapsgewijs ingevoerd kon worden, dan had Gemeentebelangen inderdaad een nuttige bijdrage geleverd. Waarom vraagt GB niet of en waarom de Hoogeveense burger de topsport zo vorstelijk moet subsidiëren ten koste van de breedtesport? Het gemakkelijke gebrul van Gemeente Belangen gaat al jarenlang nergens over.
Luchtballonnen maken de politiek volledig ongeloofwaardig.

Gaan de luchtballonnen ervoor zorgen dat alle geloof in de politiek op 19 maart is verdwenen en niemand gaat stemmen? Of gaan mensen uit pure woede maar stemmen op een populistische partij als Gemeentebelangen? Gaat de SP exploderen? En zal dan alles beter worden? Of gaat het juist met een grote groep nieuwe SP raadsleden helemaal niet beter in Hoogeveen omdat ze faliekant tegen vernieuwing en modernisering lijken te zijn?
Margien houdt haar hart vast. 
En neemt nog een lurkje. 
Zo'n waterpijp in de Hoofdstraat.
Dat is fijn!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten