vrijdag 27 juni 2014

Noorder Zon

 
De heer Udding, vaste commentator op RegioHoogeveen en vurig pleitbezorger van een nette en goed functionerende sociale dienst, heeft het ook deze keer weer niet echt met diezelfde dienst getroffen, of juist wel, het is maar net hoe we dat moeten bezien, nietwaar?

De beste man heeft een uitkering en wil op vakantie. Hij vraagt dit zoals het hoort, een maand van tevoren, digitaal aan compleet met DIGID en alle andere spannende toeters en bellen.
Nu is het invullen van het formulier niet zo'n probleem maar de heer Udding, voorvechter van menselijke vrijheden, struikelt over de vraag: Met wie gaat u op vakantie?

Tja..... met wie?
Braaf als de heer Udding is, vult hij netjes in: partner.
Maar toen wilde het formulier ook nog weten wie die partner dan zoal was....
Tja..... hoe onzinnig is die vraag?
Sinds wanneer weet onze nationale Big Brother, de Gemeentelijke Basis Administratie, niet meer wie de partner is van wie?
Waarom moeten mensen met een uitkering dit soort ridicule vragen beantwoorden?
Leven we in het stenen tijdperk of is dit een soort truc om te checken of brave 50 plussers niet stiekem ergens anders een partner hebben opgeduikeld?
En wat zou er gebeuren wanneer de heer Udding zou invullen: mevrouw Jansen?
Of, erger nog: meneer Jansen?
Mag meneer Udding dan opeens niet meer op vakantie?
Wordt zijn uitkering dan gekort?

Wat is dit voor absurditeit?
Hoe zit dat nou met de privacy van deze eerbiedwaardige burger?
Waarom mag de gemiddelde Nederlandse burger op vakantie met welke partner dan ook en moet je dat, wanneer je een uitkering hebt, opeens opgeven aan een instantie die alles  toch al weet?
Wat is dat doel daarvan?
Controle om te controleren?
Hoeveel kost al die controle wel niet en hoeveel levert het op?

En wie gaat controleren of de heer Udding inderdaad met zijn eigen partner op het strand van Ameland ligt en niet met mevrouw Noorder Zon, of, erger nog: meneer Grote Broer?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten