woensdag 19 december 2012

VVD in crisis? Een stukje crisismanagement.

 
Onderwerp Wethouderschap Hoogeveen
Aan             ArendS@Partijvoordeveelverdieners.nl


Amice,

Nu wij dankzij die stinkende biomassa-affaire naarstig op zoek gaan naar een welverdiende plek voor onze zeer gewaardeerde partijgenoot Eerenstein, is ons oog op jou gevallen om hem op te volgen als wethouder.
Natuurlijk, we weten dat er nog wat oud zeer zit. En inderdaad, je bent bij de afgelopen ronde geen wethouder geworden zoals je zo graag wou. En inderdaad, wij waren dringend op zoek naar een plekje voor vriend Eerenstein en inderdaad werd je toen gepasseerd.
Maar wij stippen deze pijnpunten niet voor niks aan.

Wij weten Arend, dat jij als geen ander over je eigen schaduw heen kunt springen. Dat jij de kracht hebt stippen aan de horizon te zetten die nog niemand ooit heeft gezien.
Arend, gezien het feit dat jij als geen ander altijd het belang van ondernemers voorop stelt en gezien het feit dat je soms daarvoor bereid bent je dossierkennis niet te etaleren, gezien dat feit achten wij jou de meest geschikte man voor deze functie.
We raden je aan ons aanbod serieus in overweging te nemen want stel je voor welke rampscenario's zich zouden kunnen voordoen wanneer jij het niet doet. Kijk eens naar andere gegadigden:
1- Mevr. van Geneugten. Haar dossierkennis benadert dat van jou evenals het aantal daadwerkelijk kritisch doordachte vragen. Ze heeft op de momenten dat ze de raad voorzat precies gedaan waar we haar om vroegen: opruiende stemmen de bek snoeren. Dat kan ze prima en daarom zou ze een perfecte collega van de heer Bargeman kunnen zijn. Wij vrezen echter voor teveel en te warme contacten tussen mevrouw en de heer Bargeman. Wij zijn bang dat de vlammen er van af zullen vliegen. Van daar dan ook dat we in het kader van crisispreventie hebben besloten het wethouderschap niet aan haar te gunnen.
2- Coming man 1. Een groot gevaar. Niet zozeer voor het liberalisme maar wel voor onze ondernemers: Mark. Wij hebben ernstige nachtmerries over deze man. Voorlopig betreft zijn ramkoers echter vooral onschuldige zaken als waterschap en glasvezel maar wij vrezen met grote vreze dat hij op een dag door gaat krijgen dat democratie ook iets met openheid en transparantie te maken heeft. Wij vrezen de dag dat zijn kritisch licht over ons, ondernemers zal vallen. Wij gunnen hem het wethouderschap dan ook niet. Het zou catastrofaal zijn voor alles waar wij voor willen staan: de golfbaandemocratie.
3- Coming man 2. Brombeer Van der Haar. Deze man beschikt over een gevaarlijke hoeveelheid aan dossierkennis maar heeft gelukkig nog nooit 1 grote ondernemer dwarsgezeten. Kleine prutsers met ijs- en loempiakarretjes wel natuurlijk, maar daar zijn wij ook niet voor. Geen punt allemaal. Maar goed, voor hem geldt hetzelfde als voor Mark. Ook hij is een potentieel gevaar. Niet voor ons netwerk, maar wel voor onze vrienden. De mannen die ons land groot hebben gemaakt.

Al met al Arend, snap je gewoon dat jij het moet worden. Veel keus is er ook niet. Gezien je pijndossier hebben we je, naast natuurlijk de uitstekende vooruitzichten qua carrière als je een keer wethouder bent geweest en de passende beloning, het volgende nog te bieden:
Bij de volgende verkiezingen word je in ieder geval opnieuw lijsttrekker wordt, en…….dat is pas echt fijn,…….kandidaat wethouder.
En ben je eenmaal wethouder geweest, echt, dan zorgen wij ervoor dat je nooit meer lang zonder werk zult komen te zitten. Een betere baangarantie bestaat niet!
Wie dan de fractie moet leiden is natuurlijk de vraag. Wij hebben voorlopig de sterke voorkeur voor mevr. Geneugten omdat zij iemand is die in de raad steeds de kikkers in de emmer kan houden door het deksel erop te zetten. Wij vertrouwen erop dat zij ook onze jonge blagen goed in bedwang zal kunnen houden.

Tot zover, Amice!
Wij verheugen ons nu al op de samenwerking.

Cordialement vôtre,

Uw Hoofdbestuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten